Gratin van aardappel & meiknol (bijgerecht voor 4 personen).
Ingrediënten:
- 800 gram meiknol
- 800 gram vastkokende aardappels
- 3 takjes basilicum
- 125 ml slagroom
- 125 ml melk
extra nodig:
- Grote ovenschaal
- Aluminiumfolie
Bereiding:
15 minuten + 1 uur bakken
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de meiknollen en aardappels en spoel ze schoon onder koud water. Snijd beide groenten met een koksmes in plakken van een halve centimeter dik.
2. Leg afwisselend lagen aardappel en meiknol in de ovenschaal. Strooi op iedere laag een beetje peper en leg er een takje basilicum op. Schenk de slagroom en de melk over de groenten. Dek af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
3. Verwijder na 45 minuten het aluminiumfolie, verhoog de temperatuur van de oven naar 225 graden en bak de gratin in 15 minuten goudbruin.